Προϊόντα Συμβολαιακής Γεωργίας

Πατάτες Lucia’s Farm

Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες, καθεμία με τα δικά της χαρακτηριστικά και γευστικές ιδιότητες. Οι ποικιλίες που έχουμε επιλέξει για τις πατάτες Lucia’s Farm, μετά από χρόνια δοκιμών τόσο στο χωράφι όσο και με τεστ γευσιγνωσίας, είναι ιδανικές για τις εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες της κάθε περιοχής. Ως συνέπεια, παράγουν ιδιαίτερα γευστικές πατάτες, που μπορούν να μαγειρευτούν στο τηγάνι, στον φούρνο, στην κατσαρόλα, αλλά και για υπέροχες σαλάτες.

Ομάδες παραγωγών στο Νευροκόπι και στην Πελοπόννησο εφαρμόζουν τη συμβολαιακή γεωργία και τους κανόνες ορθής γεωργικής πρακτικής και δίνουν προϊόν πάντα αγνό και ασφαλές.

Οι ποικιλίες πατάτας Lucia’s Farm, επιλέγονται μετά από χρόνια δοκιμών, τόσο στο χωράφι όσο και γευστικά.

Η τυποποίηση του προϊόντος γίνεται σε πιστοποιημένα κατά ISO διαλογητήρια στο τόπο παραγωγής τους. Μάλιστα η πατάτα που παράγεται στο Λεκανοπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου φέρει την ένδειξη ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης)

Με την συμβολαιακή γεωργία κρατάμε τον αγρότη στον τόπο του για να καλλιεργεί και να παράγει προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή για τον καταναλωτή και έτσι η προστιθέμενη αξία επιστρέφει στον ίδιο.

Πατάτα baby τύπου (ραγού) πλυμένη

Πρόκειται για τις «μίνι» πατάτες που τρώγονται με τη φλούδα τους, οι οποίες ως τώρα στο σύνολό τους είναι εισαγόμενες, γιατί δεν έχουν καταφέρει να καλλιεργηθούν στην Ελλάδα. Η πατάτα baby δοκιμάζεται εδώ και δύο χρόνια καλλιεργητικά από τη Χελλένικ Φάρμινγκ σε δύο περιοχές, τη Μακεδονία  και τη Πελοπόννησο. Αυτό γίνεται για να μπορεί να διατίθεται κάθε χρόνο στον καταναλωτή από τον Ιούνιο ως και τον Μάρτιο (του επόμενου έτους). Ήδη φέτος το καλοκαίρι βγήκαν οι πρώτες προ-εμπορικές ποσότητες και διατίθενται στην αγορά. Και αυτό είναι προϊόν συμβολαιακής Γεωργίας.

Τα προϊόντα της Lucia’s Farm καλλιεργούνται  σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, εξασφαλίζοντας έτσι, περισσότερους μήνες παρουσίας τους κοντά στον καταναλωτή.

Ψάχνετε για Πατάτες Lucia's Farm, Πατάτες baby, Ακτινίδια, Παντζάρια, Φράουλες ;
Icon Image

Πατάτες Lucia’s Farm​

Icon Image

Πατάτα baby τύπου (ραγού) πλυμένη ​

Icon Image

Ακτινίδια

Icon Image

Παντζάρια​

Icon Image

Φράουλες

Ακτινίδια

Προϊόν Συμβολαιακής Γεωργίας, μέσα στο 2019 δημιουργία ομάδας παραγωγών, παρακολούθηση της καλλιέργειας από Γεωπόνους μας, εφαρμογή των κανόνων ολοκληρωμένης διαχείρισης και ορθής γεωργικής πρακτικής, ασφάλεια για τον καταναλωτή, τυποποίηση και εμπορία. Ποικιλίες Τσεχελίδη και Hayward. Κυρίως είναι εξαγώγιμο προϊόν

Παντζάρια

Ήδη το τελευταίο χρόνο γίνεται προσπάθεια και στα παντζάρια, όπου αναπτύσσεται μια νέα τεχνολογία στην επεξεργασία και στην τυποποίησή τους, ώστε κατά τον βρασμό στον ατμό να έχουμε τέλειο βράσιμο ως την «καρδιά» τους και όλα τα θρεπτικά στοιχεία να παραμένουν εντός της αεροστεγούς συσκευασίας τους. Μέσα στο 2019 πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι με τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να πράξουμε στην Ελλάδα τα πιο καταλληλά παντζάρια για την ειδική τεχνολογία αυτή, να τα τυποποιήσουμε κατάλληλα και να προσφέρουμε στον τελικό καταναλωτή ένα έτοιμο, πολύ νόστιμο, προϊόν για κατανάλωση. Και αυτό επίσης θα είναι προϊόν συμβολαιακής γεωργίας, κατ’ αρχήν σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς.

Επίσης, στην ομάδα των προϊόντων αυτών βρασμένων στον ατμό, θα υπαχθούν σταδιακά και άλλα είδη (γλυκό καλαμπόκι κ.α.), εφαρμόζοντας την ίδια τεχνολογία και συσκευασία.

Φράουλες

Στην περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου, συνεργαζόμαστε με παραγωγούς μέσω συμβολαιακής  στην παραγωγή τυποποίηση και εμπορία της φράουλας. Τον προϊόν καλλιεργείται με τους κανόνες ορθής γεωργικής πρακτικής και ολοκληρωμένης διαχείρισης, ώστε  να φθάνει στον καταναλωτή,  ασφαλές και υγιεινό.