Συμβολαιακή Γεωργία

Γενικά

Η συμβολαιακή γεωργία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες τάσεις της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής. Πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ του παραγωγού, της Χελλένικ Φάρμινγκ και της Τράπεζας, όπου ο κάθε κρίκος της αλυσίδας αυτής έχει συγκεκριμένο ρόλο. Ο σκοπός της είναι η παραγωγή και η πώληση επώνυμων αγροτικών προϊόντων διασφαλισμένης ποιότητας.

Ο παραγωγός καλλιεργεί την ποικιλία που επιλέγουμε με τους κανόνες της ολοκληρωμένης διαχείρισης και τους κανόνες της ορθής Γεωργικής πρακτικής, ώστε να παραχθεί ποιοτικό και ασφαλές προϊόν, γνωρίζοντας την τιμή που θα έχει.

Η Χελλένικ Φάρμινγκ αναλαμβάνει την πλήρη διαχείριση του παραγόμενου προϊόντος δηλαδή την παρακολούθηση και επίβλεψη της καλλιέργειας, την συγκομιδή, διαλογή, τυποποίηση, διάθεση και προβολή – διαφήμιση του προϊόντος στην αγορά, δίνοντάς του ταυτότητα κάτω από το brand Lucia’s Farm προστιθέμενη αξία, την οποία επιστρέφει στον παραγωγό.

Η Τράπεζα είναι αυτή που θα χρηματοδοτήσει τον παραγωγό στοχευμένα σημαντικό μέρους του κόστους παραγωγής, με εγγύηση το συμβόλαιο που έχει ο παραγωγός με την Χελλένικ και η πληρωμή της γίνεται μέσα από την πώληση του προϊόντος.

Με αυτόν τον τρόπο ο κάθε παραγωγός που μετέχει μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό του και να καλλιεργήσει σωστά, ώστε να παράξει ποιοτικό και ασφαλές προϊόν παραμένοντας στον τόπο του και συμβάλλοντας στην οικονομία.

Τα Πλεονεκτήματα

Η συμβολαιακή γεωργία έχει σημαντικά πλεονεκτήματα και για τις δύο πλευρές.

  Οι αγρότες μας έχουν χρηματοδότηση ένα εγγυημένο εισόδημα γιατί είναι σίγουροι ότι τα προϊόντα που καλλιεργούν:
  • θα πουληθούν και θα φθάσουν στους καταναλωτές
  • θα πληρωθούν ικανοποιητικά και έγκαιρα για την προσπάθεια τους
  • και έχοντας εξασφαλίσει έτσι πόρους, μπορούν κάνουν σωστότερο προγραμματισμό αγοράς εφοδίων και εργαλείων, ώστε να καλλιεργήσουν ακόμη ποιοτικότερα προϊόντα.
  Εμείς διασφαλίζουμε ότι μπορούμε πάντα να διαθέτουμε προϊόντα:
  • επώνυμα
  • πιστοποιημένα
  • αγνά, ασφαλή και υγιεινά
  • σταθερής ποιότητας και γεύσης

Συμβάλλοντας έτσι στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών, προστατεύοντας το περιβάλλον και διασφαλίζοντας το μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας.